Voor reserveringen bel: 0638126708


Aromatherapie massage

Aromatherapie is het ondergaan van een heerlijk ontspannende massage, met een combinatie van massageolie en diverse etherische oliën. Je lichaam ondergaat deze massage met als doel spanning en stress los te kunnen laten. Deze vorm van masseren geeft verlichting. Je kunt je lekker mee laten voeren door de geuren.

Aromatherapie is holistisch, dat wil zeggen dat het gericht is op het welzijn van de mens in het geheel. De geur van de olie heeft effect op de emoties en de chemische werking heeft effect op het lichaam. Etherische oliën ruiken lekker en kunnen het effect van een massage versterken. Aromatherapie ondersteund bij vele gemoedstoestanden.

De oliën worden opgenomen in je bloedstroom, door inademing of via de huid. Dit stimuleert je immuunsysteem. Bepaalde geuren zullen je laten ontspannen, terwijl andere geuren je zullen stimuleren.

Aromatherapie betekent het werken met de krachten van 100% natuurlijke oliën. Wetenschappers hebben aangetoond dat veel planten medicinale eigenschappen bevatten, waarvan bewezen is dat deze ook in etherische oliën aanwezig zijn.

Etherische oliën, ook wel essentiële, vluchtige of aromatische oliën genoemd, zijn extracten die voornamelijk door middel van stoomdestillatie uit planten wordt gewonnen. De olie wordt geproduceerd door kliertjes in de wortels, bladeren en bloemen van de plant. Ze mogen nooit rechtstreeks op de huid aangebracht worden, omdat dit irritatie kan veroorzaken. Bovendien kunnen ze in een te hoge concentratie een tegenovergesteld effect hebben. De etherische olie moet 100% zuiver zijn.

Je kan etherische oliën afzonderlijk gebruiken. Maar als ze met elkaar vermengd worden kunnen ze elkaar aanvullen. Het effect verandert of versterk. In de meeste gevallen zal er gebruik worden gemaakt van twee tot vier oliën in één mengsel. Etherische oliën worden vaak gebruikt om een bepaalde sfeer op te roepen, om mensen te activeren of kalmeren.

Elke olie heeft zijn eigen verdampingssnelheid. Als er vier oliën worden gebruikt, moet minstens een daarvan ‘middel’ zijn. Er kunnen drie categorieën worden onderscheiden.

  • Hoog, de oliën in deze categorie zijn vluchtig en hebben een hoog trillingsgetal. Ze hebben vaak een direct effect op de geest en zijn over het algemeen opwekkend en stimulerend.
  • Middel, deze oliën worden gebruikt om de organen en lichaamsfuncties te ondersteunen.
  • Laag, de oliën werken kalmerend en kunnen worden gebruikt om de oliën uit de categorie ‘hoog’ langer vast te houden.

Aromamassage is geschikt voor mensen met buikklachten (bij kinderen), bij zwangere vrouwen & mensen die last hebben van stressklachten, zoals vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, rug, nek of schouderpijn.

Je kan etherische oliën ook gebruiken in badwater of om de lucht in een ruimte in huis lekker te laten ruiken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *