Voor reserveringen bel: 0638126708


Drukpunt massage

Kleine delen van het lichaam kunnen zorgen voor een hoop pijn en ongemak. De drukpunt massage is erop gericht deze plekken te masseren en op deze manier de pijn effectief te verminderen. De massage richt zicht op specifieke punten van ons lichaam.

In de Oosterse geneeskunde is deze techniek een veel toegepaste massage techniek. Het zorgt voor ontspanning en dat de energie weer gaat stromen door uw lichaam. De drukpunten zijn een soort kruispunten van de energiebanen en door deze te stimuleren, gaat de energie weer beter doorstromen en voelt u zich beter.

Met de duimen of handpalmen worden de pijnpunten gemasseerd. Dat zorgt ervoor dat de blokkades in de pijnpunten worden opgeheven. De massage is er ook op gericht om een goede doorstroming in de organen te bewerkstelligen en daarmee uw gezondheid te bevorderen.

Bij de massagetechniek waarbij de masseur met de duimen op de pijnlijke plek cirkelt,  gebruikt de masseur minder kracht dan bij drukken. Dit maakt deze techniek geschikt voor kwetsbare plekken zoals rond de ruggengraat en de nek. Ook door deze techniek maakt de masseur de spanning los en zorgt voor een goede doorstroom van energie. Het wordt ook toegepast om losgemaakte spanning te laten wegstromen. Dan verplaatst de masseur met langzame cirkelbewegingen de duimen vanaf het pijnpunt naar buiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *